TBR_9982-2.jpg

Daniel Grindeland

Daniel startet med Breaking i 2005, jobber idag som frilanser, er medlem av Absence dansekompani og fokuserer på det kunstneriske aspektet såvell som det kommersielle.

Uttrykket til Daniel er basert på dans, akrobatikk, eksplosivitet og historiefortelling. Målet er å formidle kunst, og spre glede og dybde gjennom dansen til mennesker i alle aldersgrupper.


I løpet av sin karriere som danser har han jobbet med Nordland teater, Den Nasjonale Scene, Riksteatret, Festspillene i Bergen, Dansens hus Stockholm, Chateau Neuf, reist på europaturné og har spilt over 1000 forestillinger i Den Kulturelle Skolesekken sammen med Absence. 


Han har også vunnet flere konkurranser og priser for sitt engasjement som danser både i den kommersielle og kunstneriske verden. Han har vært flere ganger Norgesmester, vunnet Raw Circles Europe, holder en 14. Plass i VM, er blitt nominert til årets danser av Norges Danseforbund i 2018 og 2019, har en 2. Plass i Norske Talenter 2014 og vant Mitt Dansecrew på TV2 sammen med Absence og Fingern. Han er den eneste breakeren som har mottatt en Kongepokal fra Idrettsforbundet.

Han satser nå for fullt mot gull i den nye OL-grenen breaking i 2024.

I den dansekunstneriske verden har Daniel sammen med Absence vunnet Gullsekken for beste produksjon i Den Kulturelle Skolesekken, Skolesekkprisen i Nord-Trøndelag, Fringe Excellence Award og Rampeløkten.


Daniel har også erfaring med administrative roller som bla regi, produsent, koreografi, turnélegger, manusforfatter, økonomi og markedsføring. Han brenner også for å spre dansen og har holdt workshops gjennom hele karrieren. Han har blant annet deltatt med danseworkshops under oppbyggingen av National teatret i Kabul, Afghanistan og i frivillige organisasjoner i Colombo, Sri Lanka og Sao Paolo, Brasil. Daniel har base i Oslo, men jobber over hele landet.


 

+47 416 79 006

Oslo